Autorid: Põllumajandus.ee , põllumajandus.ee • 4. aprill 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kergem ja odavam on tõsta taimede haiguskindlust, kui neid ravida

Kergem ja odavam on tõsta taimede haiguskindlust, kui neid ravida
Foto: Meelika Sander-Sõrmus
Me teame kõik vana tõde - õigel ajal joodud ingveri ja mee jook, või mingi muu immuunsust tõstva preparaadi tarvitamine, hoiavad meil tervise korras külmal ja niiskel ajal.

Põllukultuuridel on immuunsuse tõstmine ülioluline, sest nende kasvuaeg on keskmiselt kolm kuud ja kui sellest lühikesest ajast kulub mingi osa põdemisele ja ravimisele, siis on saagi kaotused suured. Tihti aga ei õnnestugi haigust pidurdada ja siis võib kahju olla väga oluline. Taimehaigustest põhjustatud kahjud võivad mõjutada saagikust ca 40% ulatuses. Kahjumit aitavad suurendada veel ravikulud. Sellest rohkem mõjutavad saagikust ainult ökoloogilised ja keemilised stressid. Ta omab kaitseefekti äärmiselt suure arvu taimehaiguste ennetamiseks (26 haigust).  Ta ei oma võimet tappa haiguse põhjustajaid patogeene, vaid tal on võime tõsta taime immuunsust haiguste vastu ehk tõsta taime vastupanuvõimet nakatumisele. Tänu sellele on tema kasutuspraktika olnud äärmiselt edukas. Esimese ja teise põlvkonna fungitsiidid olid reeglina kahjulikud nii haigustekitajatele patogeenidele, kui ka taimele endale. Kolmanda põlvkonna fungitsiidid on mürgised ainult haigust tekitavatele patogeenidele ja vähetoksilised taimele endale. Nad tungivad ka taime sisemusse hävitades haigustekitajad. Puuduseks on siin aga see, et taimed muutuvad pikapeale immuunseks selliste fungitsiidide suhtes ning nad tekitavad taimedes stressi, mis pidurdab kasvu. Neljas põlvkond kujutab endast aga vahendit, mis ei hävita haigustekitajaid patogeene vaid vähendavad nende võimet taime nakatada ning tõstavad taime loomulikku immuunsust. Sellesse põlvkonda kuulub ka meie preparaat Albit, mis toimib kui laia spektriga süsteemne fungitsiid.

Biostimulaator Albiti omaduste nimekirjas on neli tähtsat omadust ja üks nendest on see, et Albit on looduslik fungitsiid. Albit omab ise fungitsiidseid omadusi, tema kasutamisel koos keemiliste fungitsiididega võimendub viimaste kasutusefekt.Albit – see on fungitsiid, millel on unikaalsed immuunsust tõstvad omadused.

Näide mõjust talinisule:

Näide mõjust talinisule
Foto: Eharik OÜ

Albit

Albiti kulunorm

Siia juurde on sobiv lugeda ka põllumajandus.ee s ilmunud artiklit: Pigistame väetistest viimase välja

Albitit

Küsi lisainfot:

Eharik OÜtel.: +372 516 4640e mail: [email protected]

www.albit.ee

  

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960