Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 12. oktoober 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

UPM Otepää vineeritehase uue tegevjuhina alustab tööd Silver Rõõmussaar

Otepää vineeritehasel uus juht
Foto: UPM
Soome ettevõte UPM Plywood teatas, et nende tütarfirmas UPM-Kymmene Otepää vineeritehas alustab novembrist uue tegevjuhina Silver Rõõmussaar.

Tegevjuhina täidab Rõõmussaar ka UPM-Kymmene Otepää ASi juhatuse liikme kohustusi, lisas ettevõte. Rõõmussaar on töötanud UPMis 2008. aastast, viimati tehnikajuhi ametikohal.

Otepää vineeritehast üle 13 aasta juhtinud Ando Jukk pani möödunud septembri lõpus ameti maha. Ta ütles kommentaariks, et pühendub edaspidi oma pere ettevõtmistele.

UPM-Kymmene Otepää vineeritehas on üks suuremaid tööandjaid Valgamaal ning Eestis suurim kasepuidu väärindaja. 2016 aasta lõpu seisuga oli ettevõttes töötajaid 238. Ettevõtte tootmisvõimsuseks on peale 2015-2016 tootmises tehtud investeeringuid 90 000m3 kasevineeri aastas. Otepää vineeritehases toodetakse kasevineeri nii puupinnaga (WISA®-Birch) kui ka järeltöödelduna. Ettevõte tootis 2016 majandusaastal 51 197 m3 kasevineeri.

Otepää vineeritehase ja kontserni teiste vineeritehaste vineeri turustamisega tegelevad UPM Plywood Oy müügiesindused ja nende edasimüüjad. Hakkpuitu turustati 2016. aastal nii tselluloosi, plaaditööstuse, graanulitootmise kui soojusenergia tootmise toorainena peamiselt UPM AS’i kaudu. Kasespooni müüdi kokku 759 m3, kasevineeri müüdi 48 074 m3. Kvaliteetset kasevineeri müüakse UPM-Kymmene kontsernile kuuluva WISA® kaubamärgi all.

Ettevõtte 2016. aasta kogukäive oli 34,259 miljonit eurot. Ettevõtte majandusaasta teenitud kasum oli 7,482 miljonit eurot. Järgmiseks aastaks prognoositakse müügikäibeks ca 40 miljoni eurot ja puhaskasumit 2016 aasta tasemel.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960