Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 23. november 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Fotod: Vaata, kuidas kerkis Baltic Agro uus keskus

Ants Puusta: Baltic Agro uus keskus on valmis
Foto: Meelika Sander-Sõrmus
Aasta tagasi pandi Baltic Agro uuele keskusele nurgakivi. Nüüd on uhke keskus valmis ja selle pidulik avamine toimub homme 24. novembril.

Eesti üks suurimaid hulgikaubandusettevõtteid Baltic Agro koos Baltic Agro Machinery’ga avavad uue 5000 ruutmeetri suuruse keskuse Tallinna lähedal Rukki tehnopargis.

Uus keskus on 22 aastat tegutsenud ettevõtte esimene oma ehitatud hoone. “Eesti põllumajandus on aastate jooksul väga jõudsalt arenenud ja samuti on ka meie Baltic Agro meeskond pidevalt kasvanud. Kuid peamise tõuke uue maja ehitamiseks andis meile John Deere’i esindusõiguse saamine. Soovime, et põllumees saaks ühest majast kätte kõik vajaliku alates seemnest kuni kaasaegse traktori ja kombainini,” sõnas Baltic Agro tegevjuht Ants Puusta. “Keskuse avamiseks saabus kohale ka nutikaid lahendusi täis John Deere ratastraktor 6250R”.

Eesti üks suurimaid vilja kokkuostjaid ja eksportijaid valis asukoha Jüris Rukki tehnopargis Rukki teel mugava asukoha ja ka sümboolse nime pärast. Seal hakkab asuma 1500m2 aianduskaupade ja taimekaitse ladu, 1000 m2 John Deere’i hoolduskeskus ja varuosade ladu, 850 m2 müügihall ning 1000 m2 hõlmav Baltic Agro kontor. Lisaks on majas mitmeid nõupidamisruume, suur koolitusklass, arhiiv ja talveaed. Kogu hoonet köetakse maaküttega, mille jaoks rajati 8 kilomeetrit maakütte torustikku. Maja on avar ja palju on naturaalset valgust. Kaasaegsed ventilatsioonisüsteemid suudavad tagada ka suvel mõnusa olemise. Maja on nutikas ja kaugjuhitav. Haljastuses on kasutatud näiteks õunapuid, et oleks ilus ja tavapärasest erinev. Hoone katust ehib Baltic Agro hiiglaslik tasapinnaline logo.

Puusta täiendas, et nii maa, kui hoone on ettevõtte omandis. “Maa läks maksma ligi miljon ja muu kõik kokku 4,2 miljonit eurot. See on hästi suur investeering. Eestis on millegipärast levinud müüt, nagu võõrkapitaliga firmad ei investeeriks Eestisse, me siis nüüd purustasime selle müüdi. See investeering näitab, et meie omanikel on usku Eestisse ja siinsesse põllumajandusse,” lisas ta.

Baltic Agro on Eesti üks suurimaid hulgikaubandusettevõtteid, mille käive ulatus möödunud aastal ligikaudu 200 miljoni euroni. Ettevõte tegutseb aktiivselt viljaäris, taimekaitse ja seemnevilja turul ning alates 2015. aasta maist on Baltic Agro Machiney John Deere’i kaubamärgi ainuesindaja Eestis. Gruppi kuulub ka 2012. aastast Olivia rapsiõli tootev rapsiseemnete töötlemistehas Scanola Baltic.

Meelika Sander-Sõrmus
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960