Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 15. september 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Suur fotogalerii: Eesti künnimeistrivõistlused Kehtnas

Eesti künnimeistrivõistlused Kehtnas
Foto: Aare Hindremäe
14.-15. septembril toimuvad Raplamaal Kehtnas Eesti XXXXIV künnimeistrivõistlused. Ürituse korraldajateks on Eesti Künniselts, Kaspar Järvala Künniklubi, Kehtna Vald ja Kehtna Kutsehariduskeskus.

14. septembri hommikul tõmmati loosiga võistlejatele künniplatsid ja toimus võistlejate-kohtunike juhendamine ning tehti proovikündi. Künnivõistluste avamine sai teoks traktorite paraadiga läbi Kehtna. Künnivõistluse korraldajad panid ka pärja Kehtnas asuvale künnikivile, mis meenutab, et Kehtnas on juba aastakümneid künnivõistlusi korraldatud – nimelt peeti toonases Kehtna näidissovhoosis 20. septembril 1964. aastal esimesed Rapla rajooni künnivõistlused. 2009. aasta septembris avati võistluspõllu läheduses kõigi aegade künnimeeste tunnustamiseks künnikivi.

Künnikivi juurest edasi suunduti kündma – meistrid võistukünnile ja VIP-kündjad esmalt päris künnimehi uudistama ning kogemusi omandama ja siis oma elu esimesi künnivagusid tegema. VIP-künnil osalesid tänavu Trigon Dairy Farming Estonia ASi juht Margus Muld, eurosaadik Urmas Paet, Eesti Toiduainetööstuse Liidu juht Sirje Potisepp, muusik Tõnu Raadik, miss Raplamaa 2018 I printsess Alondra Saar ning Kehtna vallavanem Indrek Kullam.

Eile kündsid künnimeistritiitli poole pürgijad kõrrepõldu ja täna on plaanis rohumaakünd. Võistluste tulemused toome teieni esmaspäeval. Kehtnas toimuva Eesti künnivõistluse võitjad sõidavad tuleval aastal kündmise maailmameistrivõistlustele.

Samaaegselt künnivõistlustega saab minimessi Tehnika Teeviit raames näha erinevaid põllumajandus- ja rasketehnika töödemonstratsioone, toimub TractorPulling ehk traktorite veodemod ja vanatehnika näitus. Täna toimub ka hobukünni võistlus ning palju muud huvitavat.

Eesti Künnimeistrivõistlus 2018
Foto: Aare Hindremäe
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960