Autorid: Põllumajandus.ee , põllumajandus.ee • 27. juuni 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti künnimees parim Venemaa lahtistel künnivõistlustel

Eesti künnimees parim Venemaa lahtistel künnivõistlustel
Foto: Meelika Sander-Sõrmus
Kehtna künnimees Kaspar Järvala võitis V lahtistel Venemaa künnivõistlustel Tjumeni oblastis esikoha Põhja-Iirimaa esindaja Roland Coulteri ja Inglismaa kündja Mickle Chappeli ees.

Eesti künnimeistrivõistlused peetakse 30.septembril ja 1.oktoobril Kehtnas. Nende põhikorraldaja on Kaspar Järvala künniklubi koos Eesti Künniseltsiga. 

Venemaa meistriks tuli teist aastat järjest Vadim Zaretskih Udmurdi vabariigist (üldjärjestuses 5. koht). Eelvõistlustel osales neljas grupis kokku 33 kündjat, neist neli välismaalast.

Kaspar Järvala pääses finaali, 10 hulka, parima tulemusega.“Tingimused olid keerulised, põld vahelduva mullastikuga ja parasjagu niiske, kuid sain hakkama,” rõõmustas tehnikafirmas OÜ Rodnas töötav ja 22 aastat künnivõistlusega tegelev Kaspar Järvala. Finaal peeti 25. juunil. 

1988. aastal tõid Eesti kündjad Nõukogude Liidu (NL) künnivõistlustelt võistkondliku esikoha.Veel varem, 1968. aastal, toimusid NL künnivõistlused Eestis Tartu näidissovhoosis. Eesti kündjad esindasid Nõukodude Liitu ka rahvusvahelistel võistlustel. Esimesed kaasaegsed künnivõistlused Eestis peeti Kehtnas 20. septembril 1964.Eesti lipu all on meie kündjad alates 1989. aastast 23 korda osalenud künni MM-l.MTÜ Kaspar Järvala künniklubi asutati 2014. aasta mais. Mullu tuli noorteklassis Eesti künnimeistriks sellest klubist Pille-Riin Reinaus.Künniklubi tegemistest loe:Suur fotogalerii: traktor-pulling Oros

Kaspar Järvala: Head künnipäeva!

 

Venemaa lahtistel künnivõistlustel on Kaspar Järvala künniklubi kolmandat aastat. Mullu saavutas Kaspar Järvala õpilane Priit Puuorg Saratovis  3. koha.

Kaspari Järvala künniklubi esindus Tjumenis oli 5-liikmeline. Lisaks kündjale Kasparile kuulus sinna  asjaajaja ja tõlk Jaanus Kaljula ja tehnikasportlased - Eesti meistrid rallispordis Aare Müil, Elmo Allika ja Mati Kutser.  

Võitjate tiim
Foto: Kaspar Järvala künnilubi / internet

Heino Laiapea

Kaspar Järvala künniklubi

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960