Autorid: põllumajandus.ee, Põllumajandus.ee • 3. august 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kuidas käib sanktsioneerimine PRIA toetustega seotud riigihangetel?

Kuidas käib sanktsioneerimine PRIA toetustega seotud riigihangetel?
Foto: Meelika Sander-Sõrmus
PRIA avaldas oma kodulehel sanktsioonide rakendamise korra riigihangete reeglite vastu eksimisel.

30.06.2016 kinnitati PRIA põhitegevuse protseduurina riigihangete sanktsioneerimise juhis. Kui PRIA tuvastab toetusega seotud riigihangete läbiviimisel või lepingu täitmisel vastuolu riigihangete seadusest tulenevate nõuetega, rakendab PRIA taotleja taotluse suhtes finantskorrektsioone, vähendades väljamakstava toetuse summat või nõudes tagasi juba makstud toetuse, lähtudes sanktsioonide rakendamise juhises toodust

Sanktsioonide rakendamise juhis on loodud riigihankeõiguse rikkumistega seotud praktika ühtlustamiseks, mistõttu kohaldatakse juhises sätestatud finantskorrektsioone ühetaoliselt kõigile PRIA poolt menetletavate meetmete fondidele, võttes muuhulgas arvesse igal konkreetsel juhul esinevaid erandlikke asjaolusid.

Sanktsioonide määramise juhis on koostatud Euroopa Komisjoni otsusega nr 19.12/2013C(2013)9527 heaks kiidetud Euroopa Komisjoni juhendi "Guidelines for determining financial corrections to be made to expenditure financed by the Union under shared management, for non-compliance with the rules on public procurement"lisas 2 sätestatud rikkumiste ja määrade alusel ning mida on täiendatud PRIA poolt varasemas praktikas tuvastatud rikkumistega.

SIIT

Sanktsioonide rakendamise juhise ning sellest sätestatud finantskorrektsioonide ja nende rakendamise reeglistikuga on võimalik tutvuda SIIN.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960