Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 11. august 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Saaremaa taliviljasaak üllatab

Aavo Aljas oma kodutalu hoovis.
Foto: Meelika Sander-Sõrmus
Tänavu saavad Saaremaa teraviljakasvatajad olla saakidega rahul. Kavandi kandi põllumehe Aavo Aljase talinisu ’Ramiro’ andis lausa 8 tonni hektarilt saaki.

Talinisu 'Ramiro’

Aljase sõnul oli juba kevadel näha, et saak saab tulema parem kui möödunud aastatel. „Näha oli, et pigem tuleb parem kui oli eelmisel aastal. Tavapäraselt on ju nii, et Saaremaal on kehvemad saagid kui mandril aga tänavu on seis küll lootustandev, just taliviljal,“ lausus Aljas, kes peab tavapärase talinisu saagi all silmas nelja tonniseid saake.

Midagi teistmoodi Aljas ei teinud. „Panin veidi rohkem lämmastikku kui tavaliselt. Kui eelmisel aastal panin 120 N-i, siis tänavu puhtalt 150. See oligi ainus erinevus. Nii tuli ühelt põllult 8 tonni hektarilt saagiks ja keskmine jäi veidi alla 6 tonni hektari kohta“

Aljaste pere peab Kavandis ka turismitalu "Uueelu".
Foto: Meelika Sander-Sõrmus

Aavo Aljase põllul kasvavad 150l hektaril oder, tali- ja suvinisu ja suviraps. Vili müüakse Baltic Agro ASile

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960