Autor: Marge Ugezene • 3. juuli 2020

Aller koroonalaenust: kui see vähendab maksuvõlga, on hästi

Maaeluminister Arvo Aller sai ministriks detsembri alguses.
Foto: Liis Treimann
Maaelu Edendamise Sihtasutuse (MES) toetusraha peale joosti tormi, nii et riik pidi tingimusi karmistama. Maaeluminister Arvo Aller leiab aga, et näiteks maksuvõlg ei ole patt, mille tõttu taotlejat tõrjuda.

Aller märkis, et see, kas maksuvõlgnik saab laenu, oleneb võlasummast. Kui ajakirjanik küsis, kui suure maksuvõlaga ta saaks MESi meetmetest miljon eurot, kostis Aller hoopiski, et ikkagi ei tohiks riigile võlgu olla.

Seejärel täpsustas ta, et iga võlga vaadatakse eraldi, oluline on selle tekkepõhjus. “Maksuvõla tekkimisel on väga erinevad põhjused ja kui me saame nüüd laenuandmisega leevendada maksukoormust riigi ees… Käibelaenu võetaksegi, et oma kohustusi vähendada. Kui selle läbi saame riigi ees vähendada maksukohustust ja maksuvõlga, siis on see ainult positiivne.”

Saates oli veel juttu ka tööjõuprobleemidest põllumajandussektoris. Saadet juhtis Marge Väikenurm.

Kuula saadet SIIT.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960