Autor: Juuli Nemvalts • 20. juuli 2022

Piimatootjaid ootab ees suurte muutuste aasta. Puudu jääb laudatäie jagu lehmasid

Järgmisel aastal valmib uus piimakombinaat, mille jõudlus vajaks juurde suure koguse toorpiima ehk laudatäite jagu lehmasid, kes sellist toodangut annaks. Aga mida ei paista, on selleks vajalikud investeeringud.
Lehmad.
Foto: Liis Treimann

Piima kokkuostuhind on läinud üle pika aja üles ja see annaks piimakarja kasvatajatele lootust parematele aegadele. Samas ei arvesta uued kliimaneutraalsuse eesmärgid Eesti põllumajanduse edusammudega ja neid mõõdetakse kõigile liikmesriikidele ikka ühesuguse mõõdupuu järgi.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960