Autor: Lauri Leet • 12. mai 2023

Maakler: maa peabki inflatsioonile reageerima

Korraliku põllumaa puhul on hinnad isegi kõrgemad, kui näitab Maa-ameti mediaanhind, rääkis Äripäeva raadios kinnisvaramaakler ning metsa- ja põllumaa müügiga tegelev Margus Ader.
Põllumaa hinda mõjutab lähiümbrus oluliselt.
Foto: Erik Prozes

Haritava maa hektari hind on aastaga kasvanud 25 protsenti. Ader ütles, et maa on kõige kindlam varaklass ja peabki inflatsiooniga sama sammu astuma. "Kui inflatsioon oli viimasel kahel aastal umbes 20%, siis maa peabki reageerima sellele," sõnas ta.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960