Autor: Indrek Lepik • 18. juuli 2023

Maasikakasvataja: tootjad on sattunud ringvõlgnevusse

Maikuu öökülmad ja sellele järgnenud põud koos kahjurite levikuga on maasikakasvatajate saagikust kohati poole võrra ja rohkemgi vähendanud. See on tekitanud turul ringvõlgnevuse, rääkis maasikakasvatajate liidu ja Laari talu eestvedaja Kadri Nebokat.
Tänavu jäi paljudel kasvatajatel maasikasaak kesiseks.
Foto: Liis Treimann

“Väga paljud tootjad on sel aastal rahalistes raskustes,” rääkis Nebokat Äripäeva raadio hommikuprogrammis. Ta ise kaotas oma kasvatuse vanadel põldudel poole maasikasaagist, kuid uutel põldudel jäi kohati isegi 80 protsenti saagist saamata.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960