Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 9. juuli 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

CM: Vihmasajud ja viljakoristus – mida teha?

Agrexi kiirkuivati tagab teraviljakasvatajale kindlasti korraliku ja kvaliteetse teraviljasaagi, mille turustamine on hõlpsam ja tulusam kui märja vilja müük.

Viljalõikusaeg saabub üsna pea ja kõik näitajad lubavad arvata, et on oodata vähemalt sama head saaki kui eelmisel aastal. Viljakasvatajad on osutanud, et jahedalt ja niiskelt alanud suvi on mitmele teraviljale pigem soodsalt mõjunud. Nüüd loodetakse vaid, et sajuhoogusid jääks vähemaks ja koristusperioodil oleks vili püsti. Loodetavasti ongi sel aastal tulemas väheste sademetega koristusperiood ning kujunevad kõrged realiseerimishinnad. Siiski tasub valmis olla selleks, et viljakuivatamisel ainuüksi päikese abile toetuda ei saa. Vihmaste ilmadega tekib paraku probleem, et kombainid suudavad küll vilja kiirelt koristada, kuid märga vilja pole kuhugi panna.

Miks valida Agrexi teraviljakiirkuivati?

Teraviljakiirkuivati Agrex kuivatab nii sööda- kui toiduvilja. Tõhus Agrexi kiirkuivati sobib kõigile teraviljakasvatajatele, sest sel on lai valik erinevaid mahutavusi.

Taimekasvatuse spetsialist Argo Lääts Halinga OÜ-st kiidab neil kasutusel olevat 25-kuupmeetrist Agrexi kiirkuivatit muu hulgas tootlikkuse poolest. Samuti toob ta välja, et Agrexi kiirkuivati on kergesti puhastatav, mis võimaldab selles kuivatatavate erinevate teraviljade sordipuhtust hoida.

Kogenud teraviljakasvataja Jaanus Habakuk räägib, et nende 10-kuupmeetrine Agrexi kuivati sai suurepäraselt hakkama nii toidu- kui ka söödavilja kuivatamisega. Tema sõnul ei ole kuivati kasutusaja jooksul tekkinud ühtki probleemi ja pealegi Agrexi kuivatil on väga madal kütusekulu. Just madalat kütusekulu on esile toonud teisedki kasutajad.

Lisaks tuuakse välja Agrexi kiirkuivati hõlpsat paigaldust – seda on kohe pärast müügiplatsilt kohaletoomist võimalik ilma lisakuludeta töösse rakendada. Et Agrexi kiirkuivateid on lihtne transportida ja asetada sinna, kuhu ise soovid, kinnitas ka Jaanus Habakuk: „Peetri Talutehnika poisid tulid kohale, aitasid masinat paigaldada kiiresti sinna, kuhu vaja ja tegid põhjaliku väljaõppe masina kasutamisest ja tööpõhimõtetest.“ Sama tõdeb ka Eesti ühe suurima teraviljakasvatuse Halinga OÜ esindaja Argo Lääts, öeldes Peetri Talutehnika asjaliku abi kohta lühidalt ja tabavalt: „5+“.

 

 

 

 

 

 

 

 

Agrexi teraviljakuivati tugevused

Klientide öeldule tuginedes võib Agrexi teraviljakiirkuivatite eelisteks võib pidada järgmisi punkte:

? Väga kiire kuivatus.

? Madal kütusekulu.

? Lihtne kasutada ja hooldada.

? Kerge liigutada ja transportida.

? Mobiilne kuivati ei vaja paigaldamiseks ja töötamiseks lisakulutusi.

? Valik erinevaid mahutavusi (10–33 kuupmeetrit).

? Tugevad ja kõrgtehnoloogilised materjalid, seega vastupidavus ja töökindlus.

? Ei vaja erilube.

Peetri Talutehnika soovitab

Viljakasvatus kuulub inimkonnaga kokku nagu küps viljatera maitsva krõbeda leivaga. Korraliku viljasaagi tagab põlvest põlve kantud põllumehetarkus põimituna efektiivse põllumajandustehnikaga.

Peetri Talutehnika on juba 20 aastat pakkunud Eesti põllumeestele usaldusväärset teenust põlluharimiseks ning viljakoristuseks vajaliku tehnika soetamisel ja hooldamisel. Peetri Talutehnika on muu hulgas Agrexi ametlik edasimüüja Eestis.

50-aastase kogemusega Itaalia tuntud viljakuivatitootja Agrex on südamega pühendunud oma toodete pidevale täiendamisele ja klientide täieliku rahulolu saavutamisele. Toodete kõrge kvaliteet tagatakse kasutades vaid kõige usaldusväärsemaid tarnijaid ja parimaid materjale ning tehes väga põhjalikke kvaliteedikontrolle. Iga Agrexi tootega käib kaasas Peetri Talutehnika kiire hooldusabi ja vajadusel põhjalik väljaõpe.

Hea ja kvaliteetse viljasaagi tagamiseks soovitab Peetri Talutehnika kõigile Agrexi teraviljakiirkuivateid.

Tulge toodetega tutvuma Peetri Talutehnika keskusesse Tartu lähistele Maaritsasse!

     

 

 

 

 

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960