Autor: Äripäeva eriprojektide ja sisuturunduse üksus: [email protected] • 7. oktoober 2019

Kommunaalrehv teehoolduses ja põllumajanduses – parem pidamine, madalam kütusekulu, vähem müra

Rehvide valikul on oluline pöörata tähelepanu mitmele olulisele nüansile alates hinnast ja rehvi mustrist kuni haarduvuse, kütusekulu ja mürani. Eesti teehooldusfirmade ja põllumajandusettevõtete seas on kasvava populaarsusega Bohnenkampi kommunaalrehv BKT RIDEMAX IT-697, mis täidab kõik nimetatud nõudmised.
ÜLE OÜ kommunaaltraktor, mis kasutab BKT RIDEMAX IT-697 kommunaalrehve.
Foto: ÜLE OÜ

Teede pindamise ja korrashoiuga tegelev ÜLE OÜ on Bohnenkampi kommunaalrehve oma traktoritel kasutanud ligi kaks aastat. „Oleme proovinud ka mitme teise firma rehve, aga need nagu polnud ikka õiged. Kuna tegeleme nii teeäärte niitmisega kui ka talvel lume lükkamisega, siis oli raske leida universaalset rehvi, mis sobiks mõlema töö jaoks. Kuni leidsime BKT laiast tootevalikust mudeli RIDEMAX IT-697 – nende rehvide muster on selline, et meil enam pole probleeme teepeenarde niitmisel, kus on pehmed kohad. Samuti on masina läbivus rasketes tingimustes hoopis parem ja ka talvel lumelükkamisel rehvide haarduvus parem,” räägib ettevõtte tehnikajuht Ardi Rebane.

Ardi Rebane, ÜLE OÜ tehnikajuht Ardi Rebane
Kasutame teeäärte niitmisel n-ö mastiniidukeid, koormus traktori parempoolsetele rehvidele palju suurem ja sellest tulenevalt ka need rehvid kuluvad kiiremini. Aga BKT kommunaalrehvidega ei kulu rehvimuster nii kiiresti ja neid saab kauem kasutada kui teisi rehve

Ta lisab, et traktoristide sõnul on BKT RIDEMAX IT-697 rehvide müratase hoopis vaiksem kui teistel rehvidel ning samuti on rehvidel head puhastumisomadused tänu klotsmustri laiadele vahedele, mis tähendab, et pori ja lumi ei mätsi rehvimustrit kinni. „Ja veel üks tähelepanek, kuna kasutame teeäärte niitmisel n-ö mastiniidukeid, on koormus traktori parempoolsetele rehvidele palju suurem ja sellest tulenevalt ka need rehvid kuluvad kiiremini. Aga BKT kommunaalrehvidega ei kulu rehvimuster nii kiiresti ja neid saab kauem kasutada kui teisi rehve.”

Traktorite, tõstukite, laadurite ja ehitusmasinate rehvide tarnija Bohnenkamp OÜ müügijuht Rainer Neidra nendib, et iga töömasina jaoks on oma rehv, aga BKT RIDEMAX IT-697 kommunaalrehvid sobivad tänu oma unikaalsusele kasutamiseks erinevateks töödeks mõeldud traktoritel. „Meie kommunaalrehve on seni kasutanud oma traktoritel niitmisel ja talvisel lumelükkamisel peamiselt teehooldusfirmad, aga lisaks leiavad need üha enam kasutust ka põllumajandusettevõtetes traktoritel, millega veetakse silo ja vilja. Transporttöödel annab kommunaalrehv kütuse kokkuhoiu, madalama mürataseme ja kestab tavalisest põllumajanduse „kalasaba”-rehvist kauem,” tutvustab ta. „Tegemist ei ole põllumajandusliku „kalasaba” ega ka hariliku kommunaalmustriga, vaid täpselt vahepeale variandiga, mis on turul täiesti ainulaadne.”

ÜLE OÜ kommunaaltraktor, mis kasutab BKT RIDEMAX IT-697 kommunaalrehve.
Foto: ÜLE OÜ

Talvel töötades annab kommunaalrehv suure eelise just teehooldajatele, kes peavad teepervel sõitma ja sellistes tingimustes on rehvi pidamine äärmiselt oluline. Kalasabarehviga traktor kipub Neidra sõnul kraavi vajuma ja samuti on läbilibisemine suurem, mille tõttu kasvab traktori kütusekulu. Lisaks saab kasutada kommunaalrehve veel teleskoop- ja kopplaaduritel.

Bohnenkamp AG on üks Euroopa juhtivaid tööstus-, põllumajandus-, mäendus- ja muude masinate, samuti veoautode, haagiste ning kommunaalsõidukite rehvi- ja rattatootjaid. Lisaks pakutakse laia valikut põllumajandusseadmete velgesid, topeltrattaid, kahveltõstukite õhk- ja täisrehve, ATVde ja krossimootorrataste rehvi ning muid komponente. Bonhenkamp esindab kaubamärke BKT, Voltyre, Kenda, Deestone, STARCO, Windpower, Nexen ja FAD Assali.

Bohnenkampi esindatavad tooted on saadaval kõigi suuremate rehvi edasimüüjate juures üle Eesti. Klientide mugavamaks teenindamiseks on Bohnenkampil avatud Lätis 8000 m2 suurune Ida-Euroopa maade teenindamiseks mõeldud ladu, kust toimub kauba tarne Eestisse juba järgmiseks päevaks kliendi soovitud aadressile. Lisaks asub Saksamaal peakontori ladu, mille 83 000 m2 laiuv kaubavalik katab juba ka kõige nõudlikuma kliendi soovi.

480 töötajaga Bohnenkamp AG pakub tooteid ja teenuseid Saksamaal, Šveitsis, Austrias, Beneluxi riikides, Taanis, Rootsis, Soomes, Norras, Slovakkias, Tšehhis, Ungaris, Poolas. Bohnenkampi idagrupp töötab Lätis, Leedus, Eestis, Venemaal, Ukrainas, Valgevenes ja Kasahstanis. Bohnenkamp AG on asutatud 1950. aastal Osnabrückis.

ÜLE OÜ kommunaaltraktor, mis kasutab BKT RIDEMAX IT-697 kommunaalrehve.
Foto: ÜLE OÜ
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960