Autor: Põllumajandus.ee • 15. juuli 2020

BARITON SUPER – puhtimisvahend, mis kindlustab taliteraviljade talvitumise

Teraviljade puhtimiseks mõeldud Bariton Super on laia toimespektriga fungitsiid, mis mõjub haigustekitajatele nii kontaktselt kui süsteemselt. Bariton Super tõrjub efektiivselt nii mullas leiduvaid, kui ka taimejäänuste ja seemnetega levivaid seenhaigusi. Tänu süsteemsele mõjule hävitab preparaat nii need haigustekitajad, mille eosed paiknevad seemne pinnal, kui ka need, mis on tunginud seemnete sisse.
BARITON SUPER – puhtimisvahend, mis kindlustab taliteraviljade talvitumise.
Foto: Bayer

Viimased talved on Eestis olnud pehmed, niisked ja väga kõikuvate temperatuuridega. Seetõttu on aasta-aastalt tõusmas oht taliteraviljade hävimiseks läbi tõusmepõletike, juuremädanike ja tüfuloosi. Soojade talvede puhul säilivad haigustekitajad pikemaajaliselt põllul olevatel taimejäänustel ja mullas ning seepärast on väga oluline valida taliteravilja seemnete puhtimiseks mitmetoimeaineline puhtimisvahend, mis tagaks haigustekitajate pärssimise nii seemnetelt, mullast kui ka taimejäänustelt. Eriti oluline on efektiivse puhtimisvahendi kasutamine külviseemnel neil põldudel, kus teravili järgneb külvikorras teraviljale, nisu-nisule.

Bariton Super sisaldab kolme toimeainet:

- Protiokonasool ja tebukonasool on süsteemsed, laia toimespektriga toimeained, mis tõrjuvad paljusid haigusi, eriti juuremädanikke, lend- ja kõvanõge, odra-triiptõbe ja kõrreliste võrklaiksust. Protiokonasool on väga püsiv ja aeglasema liikuvusega, mistõttu tagab puhitud seemnetel pikaajalise toime ning on seetõttu väga tõhus ka seemnetega leviva lumiseene nakkuse ära hoidmisel. Tebukonasool on liikuv, jõudes seemnetelt ka tõusmetesse ja juurtesse, kaitstes sedasi taliteravilja juuremädanike eest.

- Fludioksoniil on kontaktne toimeaine, mis avaldab kauakestvat toimet juuremädanike ja lumiseene tõrjumisel. Lisaks on fludioksoniil väga tõhus tüfuloosi tõrjel, mis on just meie tingimustes eriti ohtlik taliodrale.

Bariton Superi kulunorm on 1 liiter preparaati tonnile seemnetele – lihtne ja meeldejääv!

Bariton Super on puhtimisvahend, mis annab usaldusväärse kaitse kõigi oluliste teravilja talvitumishaiguste vastu, olles eriti tugev tõrjespetsialist lumiseene, juuremädanike ja tüfuloosi tõrjel. Kolme unikaalse mõjuga toimeaine kombinatsioon tõrjub nii seemnete kui ka mulla kaudu levivaid taimehaigusi.

Bariton Super – toimeainete harmoonia, mis tagab talvitumise ja saagi!

Bayeri tooteportfellis olev Bariton Super on puhtimisvahend, mis annab usaldusväärse kaitse kõigi oluliste teravilja talvitumishaiguste vastu.
Foto: Bayer
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960