Autor: Äripäeva eriprojektide ja sisuturunduse üksus: [email protected] • 12. juuli 2021

Saavuta rohkem DEKALBIGA!

Foto: Erik Prozes
Üle 30 aasta on DEKALB toetanud taimekasvatajate edu, pakkudes suure saagikusega tooteid ja uuenduslikke lahendusi.

DEKALB mõistab, et maksimaalse saagikuse saamiseks on vaja süsteemset ja lahenduskeskset lähenemist. Seetõttu on DEKALBI lahendused ja uuendused disainitud toimima seemne siseselt ning suurendama taimede tugevust ja potentsiaali alates talvitumisest kuni saagikoristuseni. Kombineerides DEKALBI ekspert-agronoomilisi nõuandeid ja õigeid lahendusi ning uuendusi, võid olla kindel, et sul on kindlustunne nii külviperioodil, kasvuperioodil kui ka saagikoristusel.

Tugevate taimede areng on rapsi kõrge saagikuse aluseks. Raps, mis areneb jõudsamalt enne talve ja mis taastab kiiremini kevadise kasvujõu võib:

- Olla paremini kaitstud maakirbu kahjustuse eest

- Omada suuremat vastupidavust nälkjate poolt tekitatud kahjude vastu

- Vähendada varajases kasvustaadiumis tekkivat haigusteriski

Kiiresti arenevad ja jõulised hübriidid on kahjurite suhtes kõige vastupidavamad. Kõrge saagikusega hübriidideks on DEKALBI kõrgekasvulised hübriidid: DK Expat, DK Expansion, DK Excited, DK Expiro, DK Extime ja DK Exporter. Antud hübriidid omavad tugevat taimetervist ning taimedel on suurepärane kõtrade avanemiskindlus.

DEKALB töötab ka Clearfieldi talirapsisortidega, et arendada hea talvekindluse, suure saagikuse, parimate DEKLABI omadustega ja imasamoksi taluv hübriid. Clearfieldi hübriidid on tavapäraste hübriididega võrreldes jõulisema kasvuga, sest neil on suurem vastupidavus umbrohutõrjele. Tegemist on jätkusuutlikuma lahendusega, millel puudub negatiivne keskkonnamõju. Soovituslikud Clearfield sordid on: DK Impression CL, DK Importer CL, DK Implement CL ja DK Imprint CL.

Tugev haiguskindlus kaitseb saaki külviseemnest alates. DK sortidele omane vastupidavus ristõieliste mustmädanikule ehk fomoosile ja tsülindrosporioosile on tänasel päeval ülimalt oluline. Topeltkaitse fomoosi vastu võimaldab teha ühe haigusringi vähem. Suuremat tähelepanu tasub pöörata ka nuutrile. Üldjuhul põhjustab juba 10%-line põllu nuutriga nakkumine saagi kadu 0,3 t/ha. Parim lahendus nuutri vastu on õige hübriidi valimine. Nuutrikindlad sordid on kõrgema saagipotentsiaaliga kui konkureerivad sordid. DEKALBI sortide nuutrikindlus tagab eduka kasvu ka haigustekitajatest nakatunud põllul. Soovituslikud sordid on: DK Platinium ja DK Pliny.

DEKLAB hübriidide seas leiduvad suurepärase talvekindlusega poolkääbushübriidid. Poolkääbushübriidi taimed suudavad ebasobivates klimaatilistes tingimustes lämmastiku omandada, mis tagab maksimaalse saagikuse. Hübrdiidid tagavad taimele tugeva taimetervise koos kahekordse vastupanuvõimega fomoosile (Rlm7 geen). Soovituslikud sordid on: DK Seax, DK Sequel ja DK Severnyi.

DEKALBI hübriidide ametlikud edasimüüjad Eestis on: Baltic Agro AS, Scandagra Eesti AS, Põllumeeste ühistu KEVILI ja Linas Agro OÜ.

Rohkem informatsiooni DEKALBI kõikide hübriidide kohta leiab Bayer CropScience ametlikult kodulehelt: https://www.cropscience.bayer.ee/tooted/dekalb-rapsisordid

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960