7. märts 2023

Corteva esitleb 23. märtsil Tartus samme lämmastiku sidumiseks ja süsinikukrediidiks

Globaalse põllumajandusettevõtte Corteva Agriscience uute bioloogiliste toodete esmaesitlus toimub neljapäeval, 23. märtsil 2023 Eesti Lennuakadeemias Tartumaal. Seminari raames räägitakse lähemalt lämmastiku sidumisest õhus ja mullas, tutvustatakse 2023-2027 otsetoetuste perioodi nõudeid ja antakse nõu süsinikukrediidi taotlemisel.

„Süsiniku tonni hind kerkis peaaegu 20% võrra 100 euroni ja eks ole arvata, et allapoole see number enam ei kuku. Seetõttu on oluline tuua Eesti põllumeesteni innovaatilised bioloogilised tooted, mis aitavad vähendada süsiniku jalajälge, seovad õhulämmastikku ning vähendavad lämmastiku leostumist mullast,” tutvustab konverentsi üks korraldajatest, Corteva Agriscience Eesti esindaja Priidu Adrijan.

Seminaripäeva kavas on innovaatiliste biostimulaatori BlueN/UtrishaN ja lämmastiku inhibiitori Instinct esmaesitlus. Lisaks tutvustab Maaelu Edendamise Sihtasutuse nõuandeteenistuse konsulent Lilia Kulli uue toetusperioodi 2023-2027 nõudeid ning räägib väetiste ja toimeainete kasutamisest. Piibe Vaher eAgronomist kõneleb süsiniku sidumisest ja süsinikukrediidist. eAgronom aitab põllumeestel kasutusele võtta jätkusuutlikud praktikad, kinnitada nende rakendamist, luua süsinikukrediite, suurendada tootlikust ja jõuda soodsamate finantsteenuste tingimusteni. Lisaks tutvustakse süsiniku jalajälje vähendamise võimalusi Corteva Agriscience bioloogiliste toodete abil.

Adrijani sõnul pakub Corteva, Inc. (NYSE: CTVA) valdkonna kõige täielikumat tootevalikut – sealhulgas mitmekesist kombinatsiooni seemnetest, taimekaitsest ja digitaalsetest lahendustest, mis keskenduvad tootlikkuse maksimeerimisele eesmärgiga suurendada saagikust ja kasumlikkust. „Oleme võtnud suunaks uute ja uuenduslike lahenduste turule toomise, pakkudes looduslikku päritolu tooteid, mis täiendavad meie tavapäraseid taimekaitselahendusi. Corteva on maailma üks suuremaid herbitsiidide tootjaid ja omas vallas põhja regiooni turuliider,” lisab ta. „Seminaril tutvustame lähemalt meie uuemaid bioloogilisi tooteid, mis aitavad ka Eesti põllumeestel optimaalsemalt ja keskkonnasõbralikumalt oma igapäevatööd teha.”

Bioloogiline toitainete efektiivsuse optimeerija BlueN/UtrishaN aitab põllukultuuril siduda atmosfäärist täiendavat lämmastikku, soodustades taimede kasvu ja maksimeerides saaki. Toodet on edukalt kasutatud näiteks Saksamaal, Prantsusmaal, Belgias ja Hollandis, kus see on põllumeestele oma eeliseid tõestanud. 2022. aasta vältel tehti Põhja- ja Baltimaades põllumeeste tingimustes 21 katset, sealjuures üks katse toimus Eestis suvinisuga, kus katsetus viidi läbi kolmes korduses 6 hektari suurustel osadel. Seda võib kasutada enamikel põllukultuuridel, sh mais, teraviljad, taliraps ja kartul. BlueN/UtrishaN võimaldab põllumeestel toime tulla muutuvate keskkonnatingimustega, hoides samal ajal oma põllukultuure saagika ja tervena.

Lämmastiku kasutamise efektiivsus seisneb selles, et igast kasutatud lämmastikukilost võetakse maksimum. Samas võib lämmastik jõuda põldudelt veekogudesse ja atmosfääri. Corteva ainulaadsel tehnoloogial põhinev Instinct aitab hoida mullas kauem lämmastikku, parandades selle kasutamise tõhusust. Instincti saab kasutada nii teraviljakultuuride kui ka maisi ja rapsi puhul ning kanda taimedele nii taimekaitsepritsi kui ka koos vedelsõnniku ehk lägaga. Instinct hoiab kauem mullas 28% rohkem lämmastikku, võib suurendada saaki 10%, vähendab leostumist 48% ning vähendab dilämmastikoksiidi emissiooni ligikaudu 50%.

Tulge tutvuma ja kuulama!

23. märtsil 2023 Eesti Lennuakadeemias Tartumaal toimuvale seminarile registreerimine on kindlasti vajalik, sest osalejate arv piiratud!

Ürituse info on leitav ka Facebookis.

Jälgi ettevõtet Corteva Agriscience ka Facebookis, Instagramis, LinkedInis, Twitteris ja YouTube’is!

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960