Autor: Äripäeva eriprojektide ja sisuturunduse üksus: [email protected] • 18. aprill 2023

Kui laadur saab oma tööga hakkama põllumajandusoludes, saab ka muudes tingimustes

Kui laadur saab tööga hästi hakkama keerulistes põllumajanduslikes oludes, siis saab laadur hakkama ka mujal, näiteks tööstuses ja ehituses. Nii arvab pikaajalise põllumajandustehnikamüüja Agriland OÜ müügiesindaja Tõnis Suits, kes soovitab vastupidavat ning eelpool mainitud tingimustele vastavat Weidemanni laadurit.

Agriland OÜ sai alguse 2001. aastal Lõuna-Eestist ja on 22 aastaga kasvanud üheks meie suuremaks põllumajandustehnikamüüjaks, mille valik ulatub niidukitest, külvikutest ja haagistest kuni taimepritside ja kombainideni. Enamik ettevõtte esindatavaid kaubamärke on pärit Saksamaalt ja Austriast. Weidemanni kaubamärgini jõuti läbi klientide soovituste, kes olid juba 2000. aastate alguses ostnud Weidemanni laadureid ning kasutavad neid tänaseni.

„Kuna müüme põhiliselt saksa keelt rääkivates riikides toodetud premium-kaubamärke, tundus Weidemanni kvaliteet meie kontseptsiooni väga hästi sobivat,” ütleb Tõnis Suits. „Ja otsus oli õige – laadurid on vastupidavad, jätkusuutlikud, multifunktsionaalsed ning nende valik on väga lai. Tänaseks oleme esindanud Weidemanni juba üle 10 aasta.”

Weidemann toodab laadureid erinevatele vajadustele: mini- ja rataslaadurid, teleskoopmastiga rataslaadurid ja teleskooplaadurid. Need omakorda jagunevad erinevatesse klassidesse, oma masinad on arendatud nii-öelda hoovi- kui ka tööstuste jaoks. Rataslaaduritest on müügil maksimaalselt 6,5-tonnise tõstejõuga masin, ent kokku on Weidemanni valikus 31 erinevat mudelit nii kodukasutamiseks kui ka suurtööstustele igapäevatööks.

„Weidemanni tooteid eristab võimekus hakkama saada ka kõige keerulisemates põllumajanduses esinevates tingimustes. Laadurid on disainitud vastupidavaks ja minu silmis näitab see, kui masin saab laitmatult hakkama põllumajandussektoris, et see peab ilmselgelt vastu ka kõigis muudes valdkondades, näiteks ehituses, logistikas ja tööstuses,” ütleb Suits. 70% Weidemanni toodangust moodustab põllumajandusmasinad, 30% ulatuses toodetakse ehitus/kommunaalvaldkonda. Tehase käive oli eelmisel aastal 380 miljonit eurot, ettevõttes töötab umbes 800 inimest.

Viimastel suurematele mudelitele on lisatud kaugjälgimine, mis ehk eraisiku jaoks polegi nii tähtis, ent oluliseks lisaks rendiettevõtetele. Lisatööriistade osas on valitud klientide jaoks kõige parem ja soodsam lahendus, sest laaduritele saab mugavalt kinnitada ka konkurentide agregaate. See tähendab, et uut laadurit ostes ei pea olemasolevaid lisaseadmeid välja vahetama, vaid neid saab ka Weidemanni puhul edasi kasutada. Loomulikult saab osta ka uusi, spetsiaalseid Weidemanni lisaagregaate, aga pole kohustuslik. See on väga hea lahendus meie põllumajandus-, ehitus- ja tööstussektori ettevõtete jaoks.

Lähiaastail avab Agriland esinduse Lääne-Virumaal

Eestis on Agrilandi Weidemanni laadurite ainuesindaja, mis tähendab, et ettevõte pakub ka garantii-, hooldus- ja remonditeenust ning varuosi. Varuosade ladu on enam kui kümne esindusaastaga kasvanud Suitsu sõnul väga eeskujulikuks. Agrilandil on esindused Tartus ja Märjamaal ning lähiaastail on plaanis avada uus esindus Rakveres.

Lisaks müüb ettevõte kasutatud tehnikat. Kui kliendil on soov vahetada oma senine masin uuema mudeli vastu, ostab Agriland meelsasti vana laaduri, traktori, kombaini või muu põllutöömasina tagasi, teeb sellele korraliku hoolduse ning paneb müüki. „Täna on kasutatud laadurite järelturg äärmisel aktiivne, eriti soovitakse osta Weidemanni tehnikat,” lisab Suits. „Meie juurde tulles ei pea pelgama, et tehnika ostmiseks raha ei jagu. Teeme koostööd kõigi Eesti suuremate finantsasutustega ning saame neilt klientide liisingusoovile vastuseid kiirelt ja operatiivselt.”

Kõige populaarsemad on hetkel Eesti ostja jaoks Weidemanni keskliigendlaadurid, mille tõstejõud jääb 1,5-2 tonni vahele. Samas on Weidemannil pakkuda ka 4,2-tonnise ja 7 meetri pikkuse teleskoobiga laadur T7042, mida esitletakse esmakordselt Tartus 20.-22. aprillil 2023 toimuval Maamessil. Teine Agrilandi tõmbenumber messil on uus traktor Fendt 728 Vario Gen7.

Loe lähemalt www.agriland.ee või tule Maamessile tutvuma Weidemanni uusimate mudelitega!

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960