31. mai 2023

Biostimulaator UtrishaN™ ergutab taimede kasvu nii tava- kui ka mahepõllul

Biostimulaator UtrishaN aitab siduda õhulämmastikku ja muudab selle taimedele kättesaadavaks kogu kasvuperioodi vältel. Uuringute kohaselt suudab UtrishaN kasutada ära koguni 78% õhus ringlevast lämmastikust ja muutub tänu suurepärastele tulemusele ning sobivusele nii tava- kui ka mahepõllule kogu maailmas aina populaarsemaks.

UtrishaN koosneb looduslikust Methylobacteriumist, mis imendub pärast pritsimist taime sisse, paljuneb seal ja levib üle kogu taime. Biostimulaatorite efektiivsus on hea uudis põllumajandussektorile, kus otsitakse pidevalt uuenduslikke võimalusi põllukultuuride kasvutingimuste optimeerimiseks. UtrishaN aitab põllumeestel toime tulla muutuvate keskkonnatingimustega, hoides samal ajal põllukultuure saagika ja tervena.

UtrishaN-i võib kasutada ka mahetaludes. Ecocert on kinnitanud, et toode vastab Euroopa Liidu määruse 2018/848 nõuetele ja seda on lubatud kasutada mahepõllumajanduses. Bioloogilise toitainete efektiivsuse optimeerijana aitab UtrishaN põllukultuuril siduda atmosfäärist täiendavat lämmastikku, soodustades taimede kasvu ja maksimeerides saaki. Toodet on edukalt kasutatud näiteks Saksamaal, Prantsusmaal, Belgias ja Hollandis, kus see on põllumeestele oma eeliseid juba tõestanud. Seda võib kasutada enamike põllukultuuride, sealhulgas maisi, teravilja, talirapsi ja kartuli puhul.

UtrishaN-i toodab globaalne põllumajandusettevõte Corteva Agriscience, mis on oma tegevuses keskendunud just biostimulaatoridele ning selles vallas turuliider kogu maailmas. Corteva eesmärk on aidata kaasa põllupidajate saagikuse ja kasumlikkuse suurendamisele. UtrishaN on Taanis asuva Corteva Agriscience'i esimene biostimulaator, kuid ettevõte plaanib lähiajal ka täiendavate biostimulaatorite turuletoomist. Corteva, Inc. pakub valdkonna parimat tootevalikut alates seemnetest ja taimekaitsest kuni digitaalsete lahendusteni.

Faktid UtrishaNi kohta

• UtrishaN on Biostimulaator, mis koosneb looduslikku Methylobacterium'ist.

• UtrishaN võimaldab taimedel kasutada õhust saadavat vaba lämmastikku.

• UtrishaN pritsitakse taimekaitsepritsiga ning soovitatav kogus hektarile on 333 grammi, mis segatakse veega.

• Põhja- ja Baltimaade tingimustes testimisel on UtrishaN näidanud enamikul juhtudel saagikuse kasvu ning seda nii tali- ja suvinisu, kaera, maisi kui ka rapsi suhtes.

• UtrishaN-i võib kasutada nii tava- kui ka mahetaludes.

Vaata ka www.corteva.ee

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960