Autorid: Annika Matson, Annika Matson Kald • 31. oktoober 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Aasta põllumees on Kalle Reiter

Aasta Põllumeheks kuulutati ettevõtte Sagro juhatuse esimees Kalle Reiter, kes valiti Põllumajandus-Kaubanduskoja ja Maalehe korraldatud konkursil välja 14 nominendi hulgast, vahendab ETV24.

Reiter toob iga päev pealinlastele 10 tonni töödeldud köögivilja. Samas tunnistas Reiter ise, et oleks vaja veelgi rohkem kodumaist köögivilja toota. Põllumajandusminister Ester Tuiksoo sõnul on nii tänavune Aasta Põllumees, nagu ka eelmise aasta nominendid ja tiitliga pärjatu aidanud kaasa Eesti põllumajanduse ja maaelu arengule, tõstnud selle mainet ning kinnitanud oma tegevusega Eesti põllumajandustootmise perspektiivikust, vahendas põllumajandusministeerium.

Esmakordselt anti võitjale üle skulptor Ferdi Sannamehe 1928. aastal valminud "Külvaja" kuju vähendatud koopia, mis peaks saama otsekui maaelu Oscariks Eestis.

Eelmisel aastal kuulutati aasta põllumeheks Arvo Kuutok Järvamaalt.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960