• 05.01.07, 16:09
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

Tapamajades lõppes veri otsa

Möödunud jõuludel ja aastavahetusel rekordiliselt kasvanud verivorstitoodete tarbimine tekitas lihatööstustele probleeme veretoorme hankimisel.
ASi Nõo Lihatööstus müügidirektori Toivo Kreeni sõnul lõppes veri paljudes tapamajades ülemöödunud nädalal. “Aasta esimestel päevadel on olukord normaliseerumas ja saame jälle veretooteid teha,” märkis Kreen.
“Eeldasime, et sel aastavahetusel verivorstide tarbimine oluliselt ei suurene, kuna tarbija hindab üha enam tervislikumat toitu, tegelikkuses võis veretoodete tarbimine võrreldes möödunud aasta jõuludega isegi pea kahekordistuda,” lausus Kreen.
“Kokku suurenes talvetoodete müük võrreldes möödunud aastaga kolmandiku võrra, oodatult hästi läksid ka jõulupraed, seega kasv toimus kõikides tootegruppides,” ütles Kreen.

Artikkel jätkub pärast reklaami

Võrreldes tavakuudega suurenes lihatarbimine juba möödunud aasta oktoobris-novembris kolmandiku võrra. Alates detsembri algusest töötas Nõo Lihatööstus kolmes vahetuses.
“Peale selle nädalalõpu õigeusu pühasid läheme taas arvatavasti üle normaalsele kahele vahetusele,” sõnas Kreen.

Seotud lood

  • ST
Sisuturundus
  • 19.09.25, 12:14
Kuldne tund ja nutikas tehnoloogia: tänapäeva farmid kasvatavad tervemaid vasikaid
Vasika elu algus määrab tema tuleviku. Kui veel mõnikümmend aastat tagasi piisas sellest, et loom sai sooja ja piima, siis tänane teadmine ja tehnoloogia on muutnud vasikakasvatuse palju täpsemaks ning kontrollitumaks. Farmides räägitakse „kuldse tunni“ olulisusest ja automatiseeritud söötmissüsteemidest, mis on vähendanud haigusi ja muutnud töö inimestele kergemaks.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Põllumajandus esilehele