24. aprill 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Itaalia pätid said euroliidult 850 miljonit krooni toetust

Euroopa Liit maksis Lõuna-Itaalias petturitele nelja aasta jooksul 850 miljonit krooni puuviljatoetust, uskudes, et üleliigsed tsitrusviljad osteti sisse ja pressiti mahlaks.

Tegelikult aga vilju ei olnudki. Virtuaalsed ostud ja väidetav mahlapressimine toimus 2001.-2004. aastani. Kui hakati uurima mahla väidetavaid ostjaid, kes muu hulgas pidid asuma Hispaanias, tuli välja, et ka neid ei olnud olemas, kirjutas Rootsi majandusportaal di.se.

Itaalia võimud jõudsid Lõuna-Itaalias korraldatud pettusele jälile koostöös Euroopa Pettusevastase Ametiga OLAF.

Kokku on asjaga seoses kinni peetud 45 inimest, neist 30 on koduarestis. Tegemist on puuviljasektoris tegutsevate ametnike ja töötajatega.

Euroopa Liidu reeglite kohaselt võivad puuvilja- ja juurviljatoetust saada ettevõtted, kes soovivad turult kokku osta liigselt toodetud vilju. Toetust makstakse, et kokkuostuhind ei langeks. Liidul on plaanis toetuste maksmise korda muuta.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960