11. juuni 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kadarbiku peremees: enam ei võta ma tööle ühtki last

Kadarbiku talu peremees Ants Pak rääkis aripaev.ee-le, et kuigi suvel on töökätest tõsine puudus, ei võta ta enam tööle ühtki last.

"Kuigi vanemad ise tahavad lapsi suveks tööle saata, ei võta ma enam ühtki vastu. Ei saa nendega siin sussutada," ütles Pak.

Taluperemehe sõnul on suvel põldudel väga palju tööd: kapsaid tuleb rohida, korjata ja puhastada. "See kõik on nõuab väga palju inimesi. Tööjõuturul aga on olukord nii nagu on. Suur osa ümberkaudsetest elanikest on endale mõne muu töö leidnud ja seetõttu on põllule inimesi raske leida," ütles Pak.

Põldudel vajalike töökäte jaoks on Pak käima pannud bussi, mis alustab sõitu Paldiskist ja suundub Keila kaudu Ääsmäele.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960