28. juuni 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Euroopa suurim krevetipüügiettevõte asub Eestis

Euroopa suurim krevetipüügiettevõte on Islandi kapitalil põhinev ja Eestis tegutsev firma Reyktal.

Ettevõtte eelmise aasta käive oli 200 miljonit krooni. Laevadesse on investeeritud 100 miljonit krooni. Sel aastal möödus ettevõttel Eestis kümme aastat kaugkalapüügi alal, teatas ettevõte.

Reyktali asutamine aastal 1997 tähendas esimest tõsiseltvõetavamat Islandi investeeringut Eestisse. Alustati tagasihoidlikult, kuid järgnevate aastate jooksul toimus märkimisväärne areng nii siinsel kui ka rahvusvahelisel turul. Ettevõte on kujunenud suurimaks Islandi investeeringuks Eestis.

Reyktali kalapüük on suurendanud Eesti süvamere kalapüügi kvoote. Peamiselt püüab ettevõte krevette, Gröönimaa hiidlesta ja Põhja-Atlandi meriahvenat. Samuti on Reyktal aastate jooksul kasutanud mitmete teiste riikide kalapüügi kvoote.

Reyktalil on viis süvamere külmutuslaeva, mis on peamiselt püüdnud krevette Kanada Newfoundlandi Flaami tipus ning Barentsi meres, aga ka Gröönimaa hiidlesta ning Põhja-Atlandi meriahvenat. Tallinn on kõikide aluste kodusadam. Eeldatav Reyktali aluste kogupüük ületab sel aastal 10 000 tonni ning kogupüügi väärtus on enam kui 50% Eesti kõigi 900 kaldapüügi aluse, kes lähivetest kala püüavad, kogupüügi väärtusest.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960