20. juuli 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Õnnelikud lehmad saavad Türile 30miljonise lauda

Sel nädalal algas Türil ligi 30 miljonit krooni maksva n-ö õnnelike lehmade lauda ehitus.

Uus laut ehitatakse vana Türi tehnika- ja majanduskooli lauda kohale ning tuleb eelmisest veidi väiksem, kirjutas Järva teataja.

Et tegu on õppelaudaga, tuleb sinna ka erinevaid lüpsitehnoloogiaid, millega õpilased saavad tutvust teha, näiteks torusse lüps, lüpsiplats ja lüpsirobot. Kogu tehnika läheb maksma kuus miljonit krooni.

Ehitus läheb maksma ligikaudu 30 miljonit krooni, millest 15 miljonit tuleb riigieelarvest ja ülejäänud Euroopa Liidu tõukefondist.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960