2. august 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tiit Tuuleveski: põllumajandust ohustab ametnike süüdimatu omavoli

Septembris Äripäeva majanduskonverentsil Äriplaan 2008 põllumajandussektorit esindav Väätsa Agro juhatuse esimees Tiit Tuuleveski leiab, et sektori üks suuremaid ohte on ametnike omavoli.

"Põllumajandusele kujutavad suurt ohtu toetused. Need eeldavad raskelt tulevaid poliitilisi otsuseid, tohutut ametnikeväge sealt tuleva bürokraatia ja subjektiivsusega. Kus iganes midagi kellegi suva järgi jagatakse, on pahandused majas," ütles Tuuleveski.

Tema sõnul ohustavad põllumajandust veel ka kvalifitseeritud tööjõu nappus ja poliitiline ülejuhtimine.

"Palk põllumajanduses kindlasti suureneb ja muutub lähiaastatel muude majandusharudega konkurentsivõimeliseks. Ei näe muud varianti palgatööliste maatöödele meelitamiseks. Juba täna on surve palgatõusuks väga tõsine," märkis Tuuleveski, kelle sõnul tööhõive sektoris uute tehnoloogiate kasutuselevõtu tõttu siiski langeb.

Konkurentsieelise annab sektoris Tuuleveski hinnangul investeerimisvõime, mis tagab tootmise efektiivsuse.

Loe Äriplaan 2008 kohta lisa siit.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960