1. oktoober 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Põlva Piim: kvoodi muutmine hinnatõusu ei peata

Põlva Piim Tootmine OÜ tegevjuht Aivar Häelm kommenteeris Eesti Konjunktuuriinstituudi direktor Marje Josingu ettepanekut kaotada põllumajandustootjatele kehtestatud kvoodid, öeldes, et see ei peataks see toiduainete hinnatõusu.

„Olen mitmete tugevate tootjatega rääkinud ja on selge, et täna ei ole meil kvoodipuudust. Hinnad on tõusnud hoopis teravilja hinnatõusu tõttu,“ ütles Häelm.

Tema sõnul mõjutab see tugevalt loomasööda hinda. Eriti kallis on viimasel ajal mais, kuna seda ise ei toodeta, vaid tuuakse sisse. „Kuna piimatootjad ei suuda seda vajalikul määral osta, langetab see nende toodangut,“ märkis Häelm.

„Kõrgetootlikud lehmad on nagu tippsportlased. Kui nad ei saa filigraanset ja läbiarvestatud sööta, siis tootlus langeb,“ selgitas ta.

Häelmi hinnangul ei ole kvoot Eestis mureküsimus vähemalt aasta või kaks. Küll aga on see probleem mitmes teises Euroopa Liidu liikmesriigis.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960