Eesti vutimunadest lähevad ligi pooled välismaale

Iga kuu saadab Järveotsa põldvutifarm
välismaale üle 200 000 vutimuna.

Tartumaal Matjamal asuvast Järveotsa põldvutifarmist saadetakse välismaale igas kuus peale munade üle 60 kilo lihatooteid, kirjutas Eesti Päevaleht.

Kuigi praegu on suurim välisturg Läti, on seatud põhituruks Soome, kuhu läheb kuni kümme protsenti mune ja 70 protsenti toodetavast vutilihast. Lätti veetakse praegu kuus 200 000 muna ehk kuni 40 protsenti kogu toodangust.

“Eesti põldvutimunad on olnud Soome turul edukamad, kui on soomlaste endi toodang,” ütles Vutifarmi tooteid Eestis ja välismaal nende müüva Nordberg Foodsi turundusjuht Roman Muljar. Tema sõnul on põhjus ilmselt selles, et soomlaste karpides on kümme muna, aga Järveotsa farmi omades kaksteist.

Osale arutelus

Põllumajandus.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Pollumajandust sotsiaalmeedias

RSS

Põllumajandus.ee toetajad:

Valdkonna töökuulutused

Uudised