5. oktoober 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti vutimunadest lähevad ligi pooled välismaale

Iga kuu saadab Järveotsa põldvutifarm välismaale üle 200 000 vutimuna.

Tartumaal Matjamal asuvast Järveotsa põldvutifarmist saadetakse välismaale igas kuus peale munade üle 60 kilo lihatooteid, kirjutas Eesti Päevaleht.

Kuigi praegu on suurim välisturg Läti, on seatud põhituruks Soome, kuhu läheb kuni kümme protsenti mune ja 70 protsenti toodetavast vutilihast. Lätti veetakse praegu kuus 200 000 muna ehk kuni 40 protsenti kogu toodangust.

“Eesti põldvutimunad on olnud Soome turul edukamad, kui on soomlaste endi toodang,” ütles Vutifarmi tooteid Eestis ja välismaal nende müüva Nordberg Foodsi turundusjuht Roman Muljar. Tema sõnul on põhjus ilmselt selles, et soomlaste karpides on kümme muna, aga Järveotsa farmi omades kaksteist.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960