23. oktoober 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Euroopat huvitab Läti piim

Läti piima kokkuostmise vastu ilmutavad huvi Poola ja Saksamaa, vahendas Delfi.lv Läti majanduslehte Dienas Bizness.

Ajalehe andmetel on see tunnistus sellest, et piima kui toorainet ei jätku üksnes ainult Lätis, vaid ka teistes euroliidu maades. Piimast on saanud defitsiitne kaup, seda enam, et erinevates maades on piima tootmine kahanenud, kommenteeris Jaunais piens`i ühistu esimees Andrei Karklinš.

Läti piimakvoot on üle 700 000 tonni aastas. Kohalikud piima ümbertöötlejad on sunnitud piima ostma juurde Leedust.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960