11. aprill 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Helenius: Credit Suisse’i nimi näitab Trigon Agri võimekust

Põllumajandusfirma Trigon Agri suurinvestor Joakim Helenius ütles aripaev.ee-le ettevõtte aktsiakapitali suurendamise kohta, et juba Credit Suisse’i seotus sellega näitab ettevõtmise potentsiaali.

„Korraldame täiendava avaliku aktsiaemissiooni. Mul on hea meel, et meil on selleks nii tasemel organiseerijad. Credit Suisse’i võib nimetada vast üheks maailma neljast suuremast pangast ja oleme rahul, et nad on Trigon Agri emissiooniga seotud. See näitab ka Trigon Agri potentsiaali,“ märkis Helenius.

Heleniuse sõnul tuleb emissioon õige pea, selle väljakuulutamine on vaid päevade küsimus.

„Oleksin väga rõõmus, kui näeksin seal ka Eesti aktsionäre. Praegu on minu teada Trigon Agri investoritest Eestist vaid Trigon Capital,“ julgustas ta ka siinseid investoreid emissioonist osa võtma.

„Trigon Agri kasvab meeletult ja on muutumas väga suureks firmaks. Võtame tööle 800 inimest, meie kasutada on üle 120 000 hektari maa, enamasti Venemaal ja Ukrainas, meil on meeletult suured hoidlad, kontrollpakk Ukraina suurimas toiduainete kauplemisega tegelevas ettevõttes,“ tõi Helenius ettevõtte plusse välja.

Ta lisas, et erinevalt üldisele turusituatsioonile läheb Trigon Agri aktsial hästi. Alates möödunud aasta maist, mil firma Stockholmi börsil noteeriti, on selle aktsia hind tõusnud 1,25 eurolt 1,90 euroni ehk 52%. Ettevõtte turuväärtus on praegu 113 miljonit eurot. Täiendava emissiooniga loodetakse lisaks saada umbes 200 miljonit eurot.

Lisaraha kavatseb Helenius peamiselt investeerida laienemisse Ukrainas ja Venemaal. Põllumajandusmaad tahab Trigon Agri aastaks 2010 enda kontrolli alla saada 450 000 hektarit, mis on umbes kümnendik kogu Eesti pindalast ja Heleniuse sõnul ka märkimisväärselt rohkem, kui Eestis üldse põllumajanduslikel eesmärkidel kasutuses.

Laienemisel ettevõte esialgu uutele riikidele ei mõtle. „Venemaa ja Ukraina nii suured, laieneme ennekõike seal. Samas kauplemise mõttes teeme äri kogu maailmas: Brasiilias, Indias, Lähis-Idas, kus tahes,“ sõnas Helenius.

Ühtlasi ei välista Helenius, et laiendab haaret ka Eestis. Praegu on Trigon Agril siin Trigon Farming ASi kaudu üks siinseid suuremaid piimatööstusi, mis tegutseb Rapla- ja Saaremaal. Kogu ettevõtte tegevusest aga moodustab see vaid väikese osa.

Trigon Agri on noteeritud Stockholmi börsil, registreeritud Taanis, ettevõtte nõukogu koosneb soomlastest ja juhatus eestlastest.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960