19. mai 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eramaade riigistamisel puudub selgitus

Kümme aastat tagasi Tartu Agro põllumaid riigistades ei näinud põhiotsused viseerinud ministrid Andres Varik ja Ivari Padar ülemäära vaeva sõltumatute ekspertide kaasamisega otsustusprotsessi.

Tänasel põllumajandusministril Helir-Valdor Seederil on seetõttu lihtne oma eelkäijaid ebaväärika asjaajamise pärast arvustada. Jätnud 1999. aastal üle 2000 hektari endisi talumaid riigile, andis põllumajandusministeerium juba 2001. aastal Tartu Agrot erastades mõista, et tegelikult pole neid maid riigile tarvis, kirjutas Tartu Postimees.

«Minu arvates riik ei oleks tohtinud tol ajal niimoodi käituda,» ütles Seeder 23. aprillil riigikogu infotunnis. «Miks niisugused otsused langetati, oskavad kommenteerida tol ajal ametis olnud ministrid ja ametite juhid.»

Põllumajandusministeeriumi kantsler Indrek Grusdam, kes oli ministeeriumis ametis juba noil pöördelistel päevadel, nendib, et ministeeriumil pole ette näidata taustamaterjale, millest võiks lugeda piisavalt selgelt endiste eramaade riigistamise argumente.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960