27. juuni 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Maksuamet noolib maksupetturitest kalamehi

Maksu- ja tolliamet saadab märgukirjad 114 kalurile, kelle puhul on amet tuvastanud kõige suuremad maksmata maksusummad.

Maksu- ja Tolliamet saadab täna välja märgukirjad 114 FIE-st kalurile, kes on jätnud mullu deklareerimata makse summas üle 4,8 miljoni krooni.

114 kalurist 8 jättis esitamata FIE tuludeklaratsiooni vormi ning 106 on deklareerinud deklaratsioonides makse nõutust vähem. Meeldetuletava kirja saavatest kaluritest 19 on jätnud end käibemaksukohustuslasena registreerimata ning seoses sellega ei ole nad deklareerinud ning tasunud käibemaksu summas 763 025 krooni. Kirja saajate eeldatav deklareerimata tulumaks on 1 629 150 krooni ning sotsiaalmaks 2 443 725 krooni.

Maksuhaldur ootab, et märgukirja saanud kalurid viiksid ise oma majandustegevuse seadusega kooskõlla, korrigeeriksid ise oma deklaratsioonid ja esitaksid seal õiged andmed.

Ebakorrektselt makse deklareerinud kalurite jälile jõudis maksu- ja tolliamet koostöös keskkonnainspektsiooniga. Koostlöö kahe institutsiooni vahel sõlmiti käesoleva aasta mais.

Kokkulepe reguleerib kahe ameti koostööd õigusrikkumiste ärahoidmisel, avastamisel ja tõkestamisel ühiste kontrollihuvidega seotud valdkondades.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960