4. juuli 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Põlva Agro sai Leedu börsifirma osaks

Balti riikide suurim põllumajanduse investeeringute ja arendamise ettevõte Agrowill Group viis lõpule tehingu Eesti piimatööstusettevõtte Põlva Agro ostmiseks.

Tehing jõustus 3. juulil ning selle sõlmimise juures oli finantsnõustajaks Balti investeerimisbank GILD Bankers, teatas Agrowill.

“Usume Eesti põllumajanduse väljavaadetesse, mistõttu on ostetud firma alus edasiseks laienemiseks. Kaalume juba ka mõne teise firma ostu,” ütles Agrowill Groupi juht Valentas Šulskis.

Leedulased ostsid Põlva Agro kontserni vahenditest ja Eesti pankade laenudest.

Põlva Agro on Eesti suurima võimsusega meierei, mis tootis 2007. aastal kokku 12 200 tonni piima. Ettevõttel on 2173 karilooma, mille hulka kuulub 1175 lehma. Põlva Agrole kuulub 2325 hektarit maad.

2007. aastal oli Põlva Agro käive 70,1 miljonit krooni. Kulumieelne kasum oli 30,8 miljonit krooni, kasvades aastaga 43,2 protsenti. Puhaskasumina teenis ettevõte mullu 22,9 miljonit krooni ehk 35% enam kui 2006. aastal.

Valentas Šulskise hinnangul parandab Põlva Agro ost Agrowill Groupi positsiooni piimatööstuses. Põlva Agro on tema sõnul tõenäoliselt Balti riikide kõige modernsem piimatööstusettevõte, mistõttu on sealsetest kogemustest võimalik oskusteavet suunata ka Leedu farmidesse.

AB Agrowill Groupi konsolideeritud puhastulu 2007. a eest oli 31,9 mln Leedu litti (9,2 mln eurot). 2007. a jooksul saadi 69 mln Leedu litti (20 mln eurot) tulusid. Arvestamata investeeritava vara ümberhindamise mõju, moodustas 2007. a puhastulu 9,8 mln Leedu litti (2,8 mln eurot), aga tulud põhitegevuselt ulatusid 43 mln Leedu litini (12,5 mln eurot).

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960