4. september 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti tõumullikad lähevad massiliselt välismaale

Kuu algul sõitis Eesti farmides ringi hollandlane Dorus Verstappen, kes valis siit tõumullikaid, et neid üle Euroopa edasi müüa. Tema hinnangul on Eesti loomad tervemad kui Lääne-Euroopa omad, kirjutas Maaleht.

"Eesti ja Tšehhi on ainukesed endise idabloki maad, kust me mullikaid ostame," märkis Hollandi firma VION esindaja Dorus Verstappen.

Verstappen ütles, et põhjus, miks nad Eestist mullikaid ostavad, on see, et Eesti kari on tervem kui Lääne-Euroopa karjad, mida viimasel kümnendil on laastanud suu- ja sõrataud, hullulehmatõbi ja sinikeel.

Viljandimaalt Lassivälja talust läbis sõela tervelt seitse looma perenaise Mare Villemsi pakutud kümnest. Perenaine oli mullikad ajanud tee äärde koplisse, kus valija neid hästi vaadata sai. Esialgu mullikad võõrastasid, kuid varsti harjusid mehe rahuliku olekuga ära ning lasid end uurida. Kui valik tehtud, soovitas Verstappen ühel mullikal sõrad värkida, teisel paistetust ravida. Ülejäänutega jäi ta rahule.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960