Eesti tõumullikad lähevad massiliselt välismaale

Kuu algul sõitis Eesti farmides ringi
hollandlane Dorus Verstappen, kes valis siit tõumullikaid, et neid üle Euroopa
edasi müüa. Tema hinnangul on Eesti loomad tervemad kui Lääne-Euroopa omad,
kirjutas Maaleht.

"Eesti ja Tšehhi on ainukesed endise idabloki maad, kust me mullikaid ostame," märkis Hollandi firma VION esindaja Dorus Verstappen.

Verstappen ütles, et põhjus, miks nad Eestist mullikaid ostavad, on see, et Eesti kari on tervem kui Lääne-Euroopa karjad, mida viimasel kümnendil on laastanud suu- ja sõrataud, hullulehmatõbi ja sinikeel.

Viljandimaalt Lassivälja talust läbis sõela tervelt seitse looma perenaise Mare Villemsi pakutud kümnest. Perenaine oli mullikad ajanud tee äärde koplisse, kus valija neid hästi vaadata sai. Esialgu mullikad võõrastasid, kuid varsti harjusid mehe rahuliku olekuga ära ning lasid end uurida. Kui valik tehtud, soovitas Verstappen ühel mullikal sõrad värkida, teisel paistetust ravida. Ülejäänutega jäi ta rahule.


Osale arutelus

Põllumajandus.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Pollumajandust sotsiaalmeedias

RSS

Põllumajandus.ee toetajad:

Valdkonna töökuulutused

Uudised