11. september 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kilgi lambakarja ähvardab näljasurm

Palamuse valla rahvas kardab, et ärimees Rein Kilgi 4000pealine lambakari saab tänavu hukka: karjamaad on paljaks söödud, aga sööt puha varumata, kirjutas Maaleht.

"Läinud talvel lõppes karjas tohutult palju lambaid, nõrgad loomad on haigustele vastuvõtlikud," muretseb vallavolikogu liige ning maa- ja keskkonnakaitsekomisjoni aseesimees Enn Kivi.

Vallavolikogu revisjonikomisjoni esimees Jaan Koll ei usu, et ärimees Kilgi lambad on karjamaal hästi süüa saanud. Ideaalsest on tema hinnangul asi kaugel, osades koplites hoitakse lambaid ka siis edasi, kui maapind paljaks söödud. Osa kopleid on aga niitmata.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960