28. jaanuar 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Läti talunikud protestisid valitsuse vastu lõkete ja traktoritega

Läti talumehed blokeerisid eile valitsuse vastu meelt avaldades oma põllumajandustehnikaga teid ja põletasid lõkkeid, teatas infoagentuur LETA.

Protestiaktsioonis osales 29 Läti regiooni talunikku ligi 2600 põllumajandusmasinaga, nõudes valitsuselt põllumajanduse päästmise mehhanismide väljatöötamist.

Salduse rajoonis blokeerisid põllumehed tee kaheks tunniks. Valmieras süütasid nad lõkke, mis põleb terve selle nädala. Riia lähedal asuvast alevikust sõitsid talunikud põllumajandustehnikaga Riia peatänavani, meenutades seda, et alevik algab kohe Riia linna piiri juurest.

Kõige rahvarohkemaks kujunes meeleavaldus Jelgavas, kus tuli kokku 400 inimest, Aglonas kogunes protestiaktsioonile 300 põllumeest, Liepajas 250 inimest ja Talsis 120 inimest.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960