9. märts 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Finantskriis mõjub turbamüüja ärile hästi

Hollandi ettevõte Sphangnum impordib Eestist turvast, läbi Kolga-Jaanis asuva tütarettevõtte Kraveri. Ettevõtte juht Nick van de Griendt rääkis, et turvas on Euroopast otsas, ent nõudlus selle järgi taimekasvatuses on tohutu, vahendas uudistesaade "Aktuaalne Kaamera".

Ettevõtja usub, et finantskriis mõjub ärile hästi, sest inimeste huvi aianduse vastu tõuseb.

"Eestis on nii palju turvast, et Eesti võib järgmised paarsada aastat olla Euroopa suurim turbaeksportija," ütles turvast eksportiva ettevõtte Kraver juht Nick van de Griendt.

"Meie äri sõltub sellest, kui aktiivselt inimesed ostavad taimi ja lilli. Seni ei ole kriis olulist mõju avaldanud, aga aeg näitab. Oleme optimistlikud."

Turbamäed Antwerpeni sadamas on pärit Viljandi lähedalt Kolga-Jaanist. Seda turustatakse Belgias, Hollandis, Hispaanias, Prantsusmaal, üle kogu Euroopa.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960