Lihaveisekasvatus edeneb majanduskriisist
hoolimata edukalt - viie aasta pärast peaks Eestis olema ligi 60 000 lihaveist
ehk kaks korda rohkem kui praegu.
Võrumaal Sännas peetud aasta ainsal lihaveiste oksjonil müüdi kalleim pull maha 53 000 krooniga, vahendas ERR.
Eesti rannakarjamaad on lihaveise kasvatuseks väga sobivad, ehkki seda liha söövad eestlased eurooplastest palju vähem - kvaliteet tähendab kallimat hinda. Majanduslangusest hoolimata on praegu siseturu nõudlus suurem kui talunikud ja ühistud pakkuda suudavad.
Artikkel jätkub pärast reklaami
Seotud lood
Vasika elu algus määrab tema tuleviku. Kui veel mõnikümmend aastat tagasi piisas sellest, et loom sai sooja ja piima, siis tänane teadmine ja tehnoloogia on muutnud vasikakasvatuse palju täpsemaks ning kontrollitumaks. Farmides räägitakse „kuldse tunni“ olulisusest ja automatiseeritud söötmissüsteemidest, mis on vähendanud haigusi ja muutnud töö inimestele kergemaks.