4. juuni 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti turule tuli kolmas lüpsirobotifirma

Kui siiani on Eestis kasutatud peamiselt DeLavali ja Lely lüpsiroboteid, siis Insentec on kolmas turule tulija. Miiaste POÜ avas möödunud nädalal Insenteci lüpsitehnikaga lauda, kirjutas Maaleht.

Puitpaneelidest seinad ning vähetuntud Insenteci lüpsirobotid muudavad uue 300kohalise lauda Eestis unikaalseks. Praegu on Miiaste laudas kolm robotiboksi ja lauta asub elama 230 lehma.

“Algul plaanisime ikka lüpsiplatsiga lauta,” meenutas Uuno Paal. “Siis aga nägin, et lüpsiplatsiga lauda ehitamine on sama kallis kui robotlaut, lisaks on lauta raske töötajaid leida,” kommenteeris Miiaste POÜ juhatuse esimees Uuno Paal.

Insenteci lüpsirobotite kasuks pani otsustama see, et need olid töökindlad, kuid konkurentide pakutavatest odavamad.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960