11. juuni 2009

Lambad müüakse kõik välismaale

Kopra karjamõisas elab Eesti suurim lambakari. Kõik lambad müüakse aga maha välismaale, sest sealt saab paremat hinda ja müümine ei ole ka nii tülikas kui Eestis.

“Koos talledega on meil päid karjas üle 4500, järgmine suurem poegimiste aeg hakkab pihta augustis,” räägib Valgamaal Tõlliste vallas lambaid kasvatava OÜ Kopra Karjamõis juhataja Jüri Koppel Maalehes.

Koppeli sõnul läksid nad lammaste arvuga läinud aastal mööda ärimees Rein Kilgile kuuluvast Nurmus Grupi lambakarjast Jõgevamaal ning said nii Eesti suurimaks. Seda näitas ka talle makstud PRIA utetoetus, mis oli esimest korda Kilgi omast suurem.

Vaid korra on Kopra karjamõisaks kasvanud firma väljast loomi sisse ostnud, ühe 450pealise karja. Suurim hüpe oli 2008. aastal, kui põhikari kasvas 1400-lt 2200 ligi. Koppel leiab, et loomi on ikkagi vähe ja tänavu talveks peaks veel 500 utte lisaks jätma.

Jaga lugu
Pollumajandus.ee suurtoetajad:
Pollumajandus.ee toetajad:
Sigrid SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 14 990
Ana TilksonReklaamimüügi projektijuhtTel: 545 60 150