24. august 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Leedu Agrowill tõmbas Põlva Agro rahast tühjaks

Mullu andis Põlva Agro tagatiseta laenu emaettevõtjat kontrollivale äriühingule Agrowill UAB. Laenu saldo koos intressidega oli aastavahetusel 32,7 miljonit krooni.

Laenusaaja on börsil noteeritud ega olnud 22. juuni seisuga majandusaasta aruannet esitanud. Seetõttu oli kauplemine Agrowilli aktsiatega peatatud, seisis Põlva Agro majandusaruandele lisatud audiitorite Tiit Raimla ja Eva Janseni hinnangus.

Kuna Agrowill oli esitanud taotluse võlakirjade lunastamist edasi lükata, järeldasid audiitorid, et laenusaajal on likviidsusega probleeme ning finantspositsiooni edasise halvenemise korral satub tema suutlikkus laenu tagasi maksta küsimärgi alla.

"Auditi käigus ei ole meile esitatud usaldusväärset informatsiooni selle kohta, kuidas laenusaaja kavatseb laenu tagasi maksta. Vastavalt raamatupidamise toimkonna juhendile "Finantsinstrumendid" tuleb finantsvarad alla hinnata väärtuse languse tuvastamisel, võttes arvesse kogu aruande koostamise ajal teadaolevat informatsiooni. Kontsern ei ole nimetatud laenu alla hinnanud," märkisid audiitorid.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960