29. september 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Advokaat: tõsised huvilised Põlva Agro ostuks olemas

Kuigi eile lükati Põlva Agro enampakkumise tähtaega kolmandat korda edasi, on pakkumise korraldaja sõnul tõsiseltvõetavad ostuhuvilised olemas.

Enampakkumist korraldava advokaadibüroo Tark Co partner Hannes Vallikivi ütles, et kuigi siiani pole endiselt ühtki ametlikku pakkumist tehtud, on neil olemas tõsised ostuhuvilised, kellega käivad läbirääkimised. „Sellepärast me oleme ka tähtaega pikendanud, et neil oleks piisavalt aega asju ette valmistada,“ ütles ta.

Mille üle konkreetselt praegu läbi räägitakse, ei saanud Vallikivi täpsustada, kuid lisas, et pigem kulubki aeg ostuhuvilise enda asjade kordaajamiseks. Vallikivi sõnul on praegu sõelale jäänud rohkem kui üks huviline, kuid nad on endiselt avatud kõigile pakkumistele.

Advokaadi kinnitusel pole tähtaegade edasilükkamise taga see, et ettevõttest huvitatuid üldse ei oleks. „Kui asi oleks nii nutune, siis pigem meie klient Swedbank tunnistaks selle pakkumise nurjunuks ja tühistaks selle,“ selgitas ta.

Tähtaja pikendamisega ei muudeta pakkumise üldiseid tingimusi, sh müügihinda. Viimast antud pakkumise raames Vallikivi sõnul teha ei saakski, vaid tuleks välja kuulutada uus pakkumine.

Kui pakkumiste tähtaega rohkem pikendada ei tule, tuleb 6. oktoobriks kella 17 esitada formaalsed pakkumised. Seejärel on müüjal kolm tööpäeva, et teha pakkujatest nn shortlist, ning 20 tööpäeva, et saada lõplikud pakkumised.

„Kui tuleb rohkem kui üks pakkumine, siis kulub kogu see aeg ära. Kui tuleb üks, siis saab tehingud pooltele siduvaks muuta juba varem,“ märkis Vallikivi.

Põlva Agro enampakkumiste esitamise esialgne tähtaeg oli 22. septembri, misjärel on müüja kolm korda pakkumistähtaega nädala võrra edasi lükanud. Swedbank müüb enampakkumisel 164 miljoni kroonise alghinnaga OÜ Põlva Agro osa, mis moodustab 94% piimatootja osakapitalist.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960