16. oktoober 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Prantsusmaal protestiti liiga madala teravilja hinna vastu

Täna hommikul blokeerisid Prantsuse põllumehed tipptunnil maailmakuulsa Pariisi tänava Champs-Elysee, et protestida madalate teraviljahindade üle.

Bloombergi andmetel on ei kata teravilja kilohind enam tootmiskulusid.

Kaheksarealine tänav oli tipptunnil blokeeritud ning põllumehed põletasid selle kumme ja põhku. Plakatitel, mida protestijad kandsid seisis, et teravilja hind on langenud 9 sendi (umbes 1 Eesti krooni ja 40 sendi) peale ühe kilogrammi eest, samal ajal kui tootmiskulu on 14 senti (ehk üle kahe Eesti krooni).

Põllumehed lahkusid Champs-Elyseelt kohaliku aja järgi kella 10.30 paiku, ütles Prantsuse põllumeeste föderatsiooni FNSEA kõneisik.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960