29. oktoober 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Riisi hind hüppas 9kuu kõrgtasemele

Riisi tuletistehingu hind hüppas täna Chicagos üheksa kuu kõrgtasemele, kuna ilm on USAs niiske ja üleilmne nõudlus kasvab, vahendab Bloomberg.

USAs on 25. oktoobriks koristatud vaid umbes 85 protsenti riisisaagist, millega ollakse kaugel taga viie aasta keskmisest selleks ajaks koristatud 96 protsendist. Märg ilm on muutnud koristustehnika kasutamise keeruliseks.

Riisifutuuri lähima lepingu hind tõusis 1,5 protsenti, 14,395 dollarile 100 naela ehk 45 kilogrammi eest. Päeva sees käis hind isegi 14,47 dollaril. Kuni eilseni oli riisi hind tänavu langenud 7,6 protsenti.

USA on maailma suuruselt neljas riisieksportöör. Suurim eksportöör on Tai, järgnevad Vietnam ja Pakistan.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960