19. veebruar 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Veinipetturid said Prantsusmaal karistuse

Prantsusmaal said karistuse suures veinipettuses osalenud 12 tootjat ja müüjat, kirjutab Helsingin Sanomat.

Peasüüdlane sai reaalse vanglakaristuse ja teised trahvi, vahendab leht.

Asi hakkas hargnema 2008. aastal. Prantsusmaa sai vihje, et Lõuna-Prantsusmaa Languedoci piirkonnast on ameeriklastest ostjatele müüdud 13,5 miljonit liitrit valeveini. Etikettide järgi pidid pudelid sisaldama Pinot Noir’ viinamarjadest toodetud veini, aga tegelikult oli tegemist odavama kaubaga.

Tolli uurimisest selgus, et Languedoci piirkonnas ei kasvagi nii palju Pinot Noir’ viinamarju, kui sealt kolme aasta jooksul veini USAsse viidi. Petuveinide ostja oli tuntud Ameerika veiniimportija E. & J. Gallo

Pinot Noir’ veinid on Ameerikas kõrges hinnas.

Karistuse määranud kohtuniku arvates on pettus teinud suurt kahju Languedoci piirkonnale, kellele on USA turg väga tähtis.

Kaitse advokaadi sõnul ei ole mingit kahju sündinud, sest ükski Ameerika klient ei ole veini üle kaevanud.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960