4. märts 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Riik annab põldureile mullusest rohkem otsetoetust

Tänavuse eelarvejaotuse järgi on sellel aastal põllumajandustootjatele täiendavateks otsetoetusteks 540,37 miljonit krooni ehk 21,4% rohkem kui mullu, teatas põllumajandusministeerium.  

„Arvestades 2010. aasta eelarve võimalusi on toetuste kasv märgatav,“ kommenteeris ministeeriumi põllumajandus- ja kaubanduspoliitika asekantsler Andres Oopkaup, kelle sõnul on eelarve jaotus kehtestatud tootjate võrdsest kohtlemisest lähtuvalt. Nii näiteks suureneb võrreldes 2009. aastaga ute täiendava otsetoetuse summa 62,3% ja ammlehma kasvatamise täiendava otsetoetuse kogusumma 51,3%.

Kui ühtset pindalatoetust ja piimasektori eritoetust makstakse Euroopa Liidu eelarvest, siis täiendavaid otsetoetusi saavad Euroopa Liidu uued liikmesriigid maksta oma riigieelarvest, kompenseerides sellega erinevat ühtse pindalatoetuse taset n-ö vanade liikmesriikidega. Eesti riik võib sellise rahvusliku juurdemaksena lisada maksimaalselt 30%.

Selleks aastaks eraldatud summade alusel otsustab PRIA loomakasvatuse täiendavate otsetoetuste ühikumäärad 22. maiks ning põllumajanduskultuuri ja heinaseemne täiendava otsetoetuse ühikumäärad 24. novembriks.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960