4. märts 2010

Riik annab põldureile mullusest rohkem otsetoetust

Tänavuse eelarvejaotuse järgi on sellel aastal põllumajandustootjatele täiendavateks otsetoetusteks 540,37 miljonit krooni ehk 21,4% rohkem kui mullu, teatas põllumajandusministeerium.  

„Arvestades 2010. aasta eelarve võimalusi on toetuste kasv märgatav,“ kommenteeris ministeeriumi põllumajandus- ja kaubanduspoliitika asekantsler Andres Oopkaup, kelle sõnul on eelarve jaotus kehtestatud tootjate võrdsest kohtlemisest lähtuvalt. Nii näiteks suureneb võrreldes 2009. aastaga ute täiendava otsetoetuse summa 62,3% ja ammlehma kasvatamise täiendava otsetoetuse kogusumma 51,3%.

Kui ühtset pindalatoetust ja piimasektori eritoetust makstakse Euroopa Liidu eelarvest, siis täiendavaid otsetoetusi saavad Euroopa Liidu uued liikmesriigid maksta oma riigieelarvest, kompenseerides sellega erinevat ühtse pindalatoetuse taset n-ö vanade liikmesriikidega. Eesti riik võib sellise rahvusliku juurdemaksena lisada maksimaalselt 30%.

Selleks aastaks eraldatud summade alusel otsustab PRIA loomakasvatuse täiendavate otsetoetuste ühikumäärad 22. maiks ning põllumajanduskultuuri ja heinaseemne täiendava otsetoetuse ühikumäärad 24. novembriks.

Jaga lugu
Pollumajandus.ee suurtoetajad:
Pollumajandus.ee toetajad:
Sigrid SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 14 990
Ana TilksonReklaamimüügi projektijuhtTel: 545 60 150