Lihatootjad ootavad poliitikute toetust

Kaubandusketi surve alla sattunud Eesti lihatootjad ootavad poliitikute ja arvamusliidrite toetust, rääkis Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja juhatuse esimees Roomet Sõrmus.

Rimi kaubandusketi otsus müüa Eestis ainult välismaist liha tekitab põllumeestes ja toidutöötlejates emotsioone, kuid sellel on ka suur majanduslik mõju, rääkis Roomet Sõrmus ETV saates "Terevisioon".

Sõrmuse sõnul süveneb Euroopas tendents, et suured kauplusteketid kasvavad ja kasvatavad oma turujõudu, kuid näiteid on ka sellest, et riigid näitavad üles hoolivust tarbijate suhtes. Ta tõi näite Soomest, kus Rootsi ettevõte Arla üritas panna üht kauplusteketti müüma ainult Rootsi piima. Tänu peaministri sõnavõtule, milles avaldati toetust Soome tootjatele, olukord muutus.

Osale arutelus

Põllumajandus.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Pollumajandust sotsiaalmeedias

RSS

Põllumajandus.ee toetajad:

Valdkonna töökuulutused

Uudised