9. aprill 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Lihatootjad ootavad poliitikute toetust

Kaubandusketi surve alla sattunud Eesti lihatootjad ootavad poliitikute ja arvamusliidrite toetust, rääkis Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja juhatuse esimees Roomet Sõrmus.

Rimi kaubandusketi otsus müüa Eestis ainult välismaist liha tekitab põllumeestes ja toidutöötlejates emotsioone, kuid sellel on ka suur majanduslik mõju, rääkis Roomet Sõrmus ETV saates "Terevisioon".

Sõrmuse sõnul süveneb Euroopas tendents, et suured kauplusteketid kasvavad ja kasvatavad oma turujõudu, kuid näiteid on ka sellest, et riigid näitavad üles hoolivust tarbijate suhtes. Ta tõi näite Soomest, kus Rootsi ettevõte Arla üritas panna üht kauplusteketti müüma ainult Rootsi piima. Tänu peaministri sõnavõtule, milles avaldati toetust Soome tootjatele, olukord muutus.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960