25. aprill 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Piimatootja ostis tulude suurendamiseks 100 lihaveist

Muhu saare suurim piimatootmisettevõte Muhu Farmid OÜ täiendas oma karja 100 lihaveisega, et hajutada riske olukorras, kus piima tootmine on pikka aega kahjumit andnud.

Muhu Farmid OÜ omanikfirma Ühinenud Farmid AS juhatuse liige Villem Vohu ütles, et lihaveiseid ajendas ostma vajadus täiendavate tulude järele olukorras, kus ettevõte jäi oma põhitegevusega kahjumisse, kirjutab Oma Saar.

2009. aastal teenis Ühinenud Farmid piimakilo eest keskmiselt 3,2 krooni, piima omahind oli aga ligi 3,8 krooni.

Olukord, kus iga kilo tootmise eest tuleb 60 senti peale maksta, ei saa kaua kesta, selgitas Vohu. Et kulusid enam kärpida ei andnud, tuli leida võimalusi tulude suurendamiseks. “Kuna meil oli üks vana küün sellises kasutamata seisus, siis pidasime mõistlikuks teha ta lihaveistele sobilikuks ja võtta loomi juurde,” lisas ta.

Varakevadel toodi Muhu saarele olemasolevale 230-pealisele piimakarjale lisaks Tšehhi vabariigist 100 Simmentali tõugu veist, mis on üks maailmas enim levinud veisetõuge.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960