Autor: Kadrin Karner • 18. august 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nisu ja rukki saak väiksem ka Eestis

Nisu ja rukki saak jääb Eestis sel aastal oodatust väiksemaks, täpselt nagu ka Venemaal ja Ukrainas, kus on teravilja ekspordile seatud piirangud.

"Tõenäoliselt me ei suuda sellel aastal koguda toidurukist piisavalt, et oma siseturuvajadust katta. Ja nisu osas on täpselt samamoodi kriitline seis. Ilmateade on ka juba lubanud vihmasemat aega ja see võib kõik mõjuda nisu kvaliteedile ja seega võib ka tekkida probleeme selles osas, et meil pole piisavalt toidunisu," rääkis põllumajandus-kaubanduskoja juhataja Roomet Sõrmus "Aktuaalsele kaamerale".

Sõrmuse arvates on teravilja hinnatõusu mõju leiva ja saia hinnale olemas või siis mõjutab see hoopis leivotootjate majandustulemusi.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960