7. oktoober 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Paavel: ei pea ostma Eesti vorsti, kus pole grammigi liha

ASi Lihameister juhataja Elmut Paavel ütles Stefan Anderssoni "Ärge eelistage kodumaist" arvamust kommenteerides, et ta ei mõista sugugi Anderssoni hinnangut hukka.

"Teate, see on mitme otsaga asi. Võin öelda, et meie lihatootja putkab välismaale liha müüma juba siis, kui saab kilolt kümme senti rohkem. Temaga ei saa läbi rääkida isegi selle üle, et pool lihast jääks kodumaale ja pool müüdaks Eestist välja," rääkis Paavel.

Alles pärast seda, kui lihatootja on välismaal vastu pükse saanud, tuleb ta kodumaise lihatööstuse ukse taha ja palub töösturit, et too tema liha ka ikka ära ostaks, märkis Paavel.

"Tööstuse jaoks on oluline tooraine igal juhul kätte saada. Ostame, kust saame," lisas ta. Tema sõnul ei saa ka väita, et alati peabki Eesti kaupa ostma.

"Meil toodetakse ja müüakse siin lastevorste, kus ei ole grammigi liha sees. No mis vorst see on!? Miks seda välismaisele, liha sisaldavale vorstile eelistama peaks? Pealegi, kui näiteks Eesti õpetaja teenib 10 000 krooni, siis ei saagi temalt eeldada, et ta iga hinnaga peaks Eesti kallist kaupa ostma. Ka Läti-Leedu vorstid on praegusel ajal piisavalt söödavad," leidis Paavel.

Tema sõnul on probleem ka Eesti, vähemasti lihatootja suhtumises. "Iga tegelane, kel laudas vähemalt 2000 siga, sõidab ringi mersuga. Käisime Taanis. Nemad peavad seal end küll palju tagasihoidlikumalt üleval. Nii ei saagi öelda, et peakski igal juhul alati Eesti kaupa ostma. Ei pea," märkis lihatööstuse juht.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960