21. oktoober 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Täna selguvad aasta põllumees ja oivaline ajakirjanik

Täna kuulutatakse välja nii aasta põllumees kui ka oivalise ajakirjanduse preemia saajad.

Aasta põllumehe kandidaadid on Madis Ajaots ja Ants Einola Tartumaalt, soomlane Arto Auer, Tanel Bulitko tõuloomakasvatajate ühistust, Hannes Isand Pärnumaalt, Tõnu Kaptein Hiiumaalt, Liia Sooäär ja Kaido Kirst Saaremaalt, Vello Konsap ja Avo Kruusla Põlvamaalt, Hans Kruusamägi Lääne-Virumaalt, Valentin Kütt Raplamaalt, Meelis Marmor ja Riho Pruuli Jõgevamaalt, Rein Riga Harjumaalt, Toomas Uusmaa Järvamaalt, Edda Vahtramäe Valgamaalt ja Arvo Veidenberg Viljandimaalt.

Aasta põllumees 2010 selgub Riigikogu konverentsisaalis orienteeruvalt kell 15.25. Konkursil osaleb 18 põllumeest 12 maakonnast. Tiitlivõitja saab konkursi korraldajatelt Maalehelt ja Eesti Põllumajandus-Kaubanduskojalt auhinnaks ajaloolise "Külvaja" kuju vähendatud koopia. Swedbank annab võitjale üle sihtotstarbelise koolitustoetuse 30 000 krooni. Eripreemia kõige innovaatilisemale põllumehele on välja pannud Eesti Maaülikool.

Oivalise ajakirjanduse aastapreemia antakse kätte kell 12 Viru Keskuse raamatukaupluses Rahva Raamat. Hans H Luige rahastatud preemiale kandideerivad Kadri Ibrus sotsiaaltemaatika järjepideva kajastamise eest, Vladimir Fridlyand Artic Sea kaaperdamise temaatika analüüsiga, Mart Jesse pensionisüsteemi asjatundliku käsitlemise pärast, Rein Sikk viieeuroste rahasedelite sularahaautomaatidesse toomise temaatika püstitamise eest, Daniel Vaarik vabadussamba ehitamisel tekkinud sekelduste analüüsiga blogis Memokraat ja NO99 teater Ühtse Eesti Suurkoguga.

Preemia žüriisse kuulusid Mihkel Kaevats, Natalja Kitam, Kristina Mänd, Mart Raudsaar (esimees) ja Raimo Ülavere. Oivalise ajakirjaniku preemia suurus on 100 000 krooni.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960